Home Profil Reference Radovi Novosti Kontakt

Novosti

Krajem 2011. godine ostvarena je saradnja sa firmom CITY INŽENJERING na realizaciji prve faze projekta A/V sistema sa elaboratom prostorne akustike za Kongresni centar hotela u Jekaterinburgu - Rusija. Očekivani rok za završetak druge faze projekata je prva polovina 2012. godine.

§

Tokom oktobra 2011. godine AVC je isporučio i ugradio audio sistem za ozvučavanje amfiteatra na Gradjevinskom fakultetu u Beogradu. U okviru ovog sistema je ugradjen 4-kanalni audio mikser sa DSP uredjajem za eliminaciju mikrofonije, dva pojačavača snage, dva gooseneck mikrofona za govornicu i katedru, jedan bežični lavalier mikrofon za predavače i viseća centralna zvučnika skupina iznad katedre.

Lokalni ormar 19” u kateri amfitatra na Gradjevinskom fakultetu

Lokalni ormar 19” u kateri amfitatra na Gradjevinskom fakultetu

§

U avgustu 2011. godine relizovana je dorada A/V sistema Konferencijske sale u poslovnom objektu HE Djerdap II - Negotin, pri čemu je ugradjen dodatni video konferencijski sistem TANDBERG koji je isporučila firma MDS.

Lokalni ormar 19” u konferencijskoj sali HE Djerdap II

Lokalni ormar 19” u konferencijskoj sali HE Djerdap II

§

Početkom 2011. godine AVC je izvršio izradu projekta A/V sistema, a potom i ugradnju opreme u Sali za sastanke na drugom spratu JUBMES banke. Ugradjen je konferencijski sistem TELEVIC D-Cerno sa centralnom jedinicom, 20 učesničkih mikrofonskih jedinica (jedna za dva učesnika) i jednom mikrofonskom jedinicom za predsedavajućeg sa mogućnošću isključivanja ostalih jedinica. Za prezentatora je predviđen jedan džepni predajnik sa lavalier mikrofonom (bubicom) koji se po potrebi koristi zakačen na odeću prezentatora (bez smetnji u realizaciji prezentacija). Prijemnik bežičnog mikrofona je povezan na audio mikser za dodatno govorno ozvučenje sale, pri čemu se  reprodukcija govora vrši prvenstveno preko centralnog zvučničkog sistema ispred projekcionog ekrana.

Za potrebe reprodukcije višekanalnog zvuka ugradjen je audio sistem sa jednim  receiver-om u 7.1 formatu na koji su direktno povezani BluRay/DVD player i HD/DVD recorder, a preko njega se vrši i stereo reprodukcija sa ostalih medija. Frontalni zvučnički  sistemi smešteni su sa leve i desne strane projekcionog ekrana, dok je zvučnički sistem centralnog kanala ugradjen u okviru tavanice ispred projekcionog ekrana. Za reprodukciju efekata na zidovima sale su ugradjena 4 surround zvučnička sistema, kao i dodatni aktivni subwoofer za reprodukciju efekata na niskim učestanostima.

Sala za sastanke sa 40 mesta

Sala za sastanke sa 40 mesta

Video prezentacioni sistem predvidjen je za prikaz video zapisa u HD formatu sa različitih medija (lokalni BluRay/DVD/DiVX player i HD/DVD recorder) ili slike sa XGA prezentera za reprodukciju pisanih dokumenata i 3D predmeta, kao i odgovarajućih prezentacija sa notebook računara sa HDMI ili VGA izlazom koji se priključuje na poziciji stola radnog predsedništva. U okviru radnih stolova su predvidjene i 23 priključne kutije sa LAN priključcima i napajanjem 230V za priključenje do 46 notebook računara za učesnike skupova, a centralna oprema je ugradjena u okviru lokalnog ormara 19“.

Lokalni ormar 19“u Sali za sastanke

Lokalni ormar 19“u Sali za sastanke

§

Krajem decembra 2010. godine AVC Pro je kao podizvodjač firme “PMC Inženjering” - Beograd završio radove na ugradnji i puštanju u rad A/V sistema u Univerzalnoj sali i Jazz klubu Doma omladine u Beogradu. Na ovom projektu su kao isporučioci opreme učestvovale firme STUDIO BERAR - Novi Sad (audio sistem), AVC GROUP - Beograd (sistem za filmske projekcije) i DEKADAS-Beograd (sistem za video projekcije).

Izgled enterijera u Univerzalnoj sali DOB

Izgled enterijera u Univerzalnoj sali DOB

U Univerzalnoj sali je ugradjen audio sistem sa 48-kanalnim FOH digitalnim audio mikserom SOUNDCRAFT Si2 sa pratećom opremom za obradu, snimanje i reprodukciju zvuka (DBX DSP za zvučničke sisteme, DENON CD reproduktor i TASCAM CD snimač).

Digitalni mikser sa pratećom opremom u Univerzalnoj sali DOB

Digitalni mikser sa pratećom opremom u Univerzalnoj sali DOB

Sa leve i desne strane pozornice ugradjene su viseće portalne zvučničke skupine sa po 5 aktivnih line array zvučničkih sistema + 2 aktivna subwoofer-a iz serije JBL Vertec Compact zajedno sa pratećom opremom (mikrofoni, scenski monitoring i dr.).

Izgled portalnih zvučničkih skupina u Univerzalnoj sali DOBIzgled portalnih zvučničkih skupina u Univerzalnoj sali DOB

Izgled portalnih zvučničkih skupina u Univerzalnoj sali DOB

Za filmske projekcije su ugradjena dva 35mm kino projektora KINOTON FP-35D, a za digital cinema je ugradjen 2K video projektor NEC NC-2000 od 17000 ANSI Lumena. Za višekanalnu reprodukciju zvuka ugradjen je digitalni procesor DOLBY CP-650 sa odgovarajućim brojem pojačavača snage, a za digital cinema je ugradjen
server DOLBY DSS-200 sa pratećom opremom.

Izgled kino kabine u Univerzalnoj sali DOB

Izgled kino kabine u Univerzalnoj sali DOB

U sali su iza ekana fiksno ugradjena tri screen zvučnička sistema iz serije JBL Screen Array, kao i dva prenosna JBL subwoofer-a. Na zidovima sale je ugradjeno 20 JBL surround zvučničkih sistema za reprodukciju efekata.
„Screen“ i „subwoofer“ zvučnički sistemi iza projekcionog ekrana u Univerzalnoj sali DOB

„Screen“ i „subwoofer“ zvučnički sistemi iza projekcionog ekrana u Univerzalnoj sali DOB

U Jazz klubu je u okviru tehničke režije ugradjen 32-kanalni analogni audio mikser SOUNDCRAFT GB8 zajedno sa pratećom opremom za obradu zvuka (LEXICON uredjaji za efekte i DBX uredjaji za dinamičku i amplitudsku obradu zvuka) i opremom za snimanje i reprodukciju zvuka (ALESIS ADAT 24-kanalni HD snimač, DENON CD reproduktori i TASCAM CD snimač). Na sceni je predvidjeno 6 aktivnih full range zvučničkih sistema + 4 aktivna subwoofer-a iz serije JBL PRX zajedno sa pratećom opremom (mikrofoni, scenski monitoring i dr.).

Izgled tehničke režije u Jazz klubu DOB

Izgled tehničke režije u Jazz klubu DOB

§

Krajem novembra 2010. godine AVC je realizovao inženjering audio sistema Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu. U okviru ovog sistema je ugradjen audio mikser sa 4 mic/lin + 4 stereo ulaza SOUNDCRAFT M4, dva pojačavača snage HARMAN KARDON i 16 nazidnih zvučničkih satelita + 4 subwoofer-a sa ugradjenim skretnicama iz nove serije JBL Control 50.

§

Tokom septembra 2010. godine AVC je isporučio i ugradio audio sistem za ozvučavanje amfiteatra “Mihajlo Pupin” na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. U okviru ovog sistema je ugradjen 4-kanalni automatski mikser sa DSP uredjajem za eliminaciju mikrofonije, dva pojačavača snage, dva gooseneck mikrofona za govornicu i katedru, jedan bežični lavalier mikrofon za predavače i viseća centralna zvučnika skupina iznad katedre.

Amfiteatar “Mihajlo Pupin” na ETF-u

§

U julu 2010. godine završena je realizacija inženjeringa A/V sistema u dve konferencijske sale Turističkog saveza Srbije u okviru kojih je ugradjen ogovarajući broj plafonskih zvučnika, pojačavača snage, bežičnih mikrofona i prateće opreme za distribuciju A/V signala.

§

U junu 2010. godine završena je izrada dva projekta od kojih je prvi projekat A/V sistema za dve konferencijske sale za PRIVREDNI SAVETNIK u Beogradu, a drugi je projekat TV i video sistema za fudbalski stadion od 40000 mesta u gradu Libreville – Gana.

§

Početkom decembra 2009. godine AVC je isporučio audio sistem za ozvučavanje prevodnice na HE Djerdap I u Kladovu. U okviru ovog sistema su po prvi put ugradjeni constant beamwidth zvučnički stubovi firme JBL rasporedjeni na odgovarajućim pozicijama radi dobijanja što boljeg pokrivanja i razumljivosti govornih poruka. U okviru centralnog uredjaja smeštenog u kontrolnom tornju predvidjen je jedan 8-kanalni mikser-zoner sa 4 dvokanalna pojačavača snage i 3 mikrofonska pozivna pulta.

Mikrofonski pozivni pult u kontrolom tornju HE Djerdap I

Mikrofonski pozivni pult u kontrolom tornju HE Djerdap I

§

Krajem novembra 2009. godine AVC je isporučio A/V sistem za konferencijsku salu poslovnog objekta na HE Djerdap II u Negotinu. U okviru ovog sistema je ugrađen veći broj plafonskih i nazidnih zvučnika podeljenih u dve zone sa odgovarajućim audio mikserom, pojačavačem snage, A/V receiver-om i kompletnim priborom za multimedijalne prezentacije (A/V selektor-scaler, DVD recorder, dva LCD displeja od 40” i 46” i dr.). Takođe, za potrebe doozvučavanja govora predviđena su i 3 bežična mikrofona.

Centralni uredjaj u konferencijskoj sali na HE Djerdap II

Centralni uredjaj u konferencijskoj sali na HE Djerdap II

§

Tokom novembra 2009. godine AVC je isporučio A/V sistem za salu restorana i VIP salon na IV spratu JUBMES BANKE u Beogradu. U okviru ovog sistema je ugrađen veći broj plafonskih, nazidnih i subwoofer zvučnika podeljenih u dve zone sa odgovarajućim centralnim uredjajem u kome se nalazi audio mikser, pojačavači snage i kompletan pribor za multimedijalne prezentacije (A/V selektor-scaler, DVD recorder, BLURAY player, i dr.). U restoranu je ugradjen i odgovarajući video projektor od 5200 ANSI Lumena sa ekranom od 100” i jedna pan-tilt kamera sa komandnom jedinicom Takođe, za potrebe doozvučavanja govora predviđen je i jedan bežični mikrofon.

Sala restorana na IV spratu JUBMES BANKE

Sala restorana na IV spratu JUBMES BANKE

VIP salon na IV spratu JUBMES BANKE

VIP salon na IV spratu JUBMES BANKE

§

Tokom avgusta 2009. godine AVC je isporučio i ugradio audio sistem za ozvučavanje amfiteatra “Nikola Tesla” na Elektrotehničkom fakulteteu u Beogradu. U okviru ovog sistema je pored postojeće opreme ugrađena nova viseća centralna zvučnika skupina sa dodatnim pojačavačem snage, DSP uredjajem za eliminaciju mikrofonije i dva gooseneck mikrofona za govornicu i katedru.

§

Krajem juna 2009. godine AVC je isporučio audio sistem za ozvučavanje atrijuma nove poslovne zgrade firme PEXIM na Novom Beogradu. U okviru ovog sistema je ugrađen centralni uredjaj sa A/V receiver-om, A/V selektorom-scaler-om, 4-kanalnim audio mikserom, DSP uredjajem za eliminaciju mikrofonije, DVD reproduktorom i 2 bežična mikrofona. U okviru sistema su po prvi put ugradjena i dva viseća satelit zvučnička sistema firme BOSCH sa jednim pratećim aktivnim subwoofer-om.

 

Atrijum poslovnog objekta firme PEXIM

Atrijum poslovnog objekta firme PEXIM

§

Početkom juna 2009. godine AVC je isporučio audio sistem za ozvučavanje teatra za slepe i slabovide pod nazivom RADIONICA INTEGRACIJE koji se nalazi na platou Bare Venecija kod beogradske železničke stanice i čiji je osnivač poznati glumac Predrag Miki Manojlović. U okviru ovog sistema je ugrađen centralni uredjaj sa 12-kanalnim audio mikserom, 2 CD reproduktora, 4 bežična mikrofona i kompletom uredjaja za obradu zvuka. U okviru sistema su predvidjena 4 aktivna viseća zvučnička sistema.

Centralni uredjaj u teatru RADIONICA INTEGRACIJE

Centralni uredjaj u teatru RADIONICA INTEGRACIJE

Krajem januara 2009. godine AVC je preko preduzeća BUCK iz Beograda realizovao montažu PA sistema za obaveštavanje i reprodukciju background muzike na objektu FORUM HALL u gradu Baku - Azerbejdžan. AVC je za ovaj objekat isporučio i deo centralne opreme (rack 19” sa ožičenjem i pratećom opremom), dok su zvučnici sa pojačavačima snage i matricom isporučeni od firmi BOSCH i CLOUD. Po izvršenoj realizaciji posla investitoru je dostavljen i projekat izvedenog stanja sa svim dopunama i izmenama u odnosu na glavni projekat.

Eksterijer objekta FORUM HALL u gradu Baku - Azerbejdžan

Eksterijer objekta FORUM HALL u gradu Baku - Azerbejdžan  

§

Krajem decembra 2008. godine AVC je isporučio A/V sistem za konferencijsku salu u bolnici SVETI SAVA u Beogradu. U okviru ovog sistema je ugrađen par nazidnih zvučničkih sistema sa odgovarajućim A/V receiverom i kompletan pribor za multimedijalne prezentacije (A/V selektor-scaler, DVD recorder, video projektor od 3000 ANSI Lumena sa ekranom 100”, dva LCD displeja od 32” i dr.). Takođe, za potrebe doozvučavanja govora predviđen je i zaseban audio sistem sa par mikrofona, mikserom-pojačavačem i osam plafonskih zvučnika.

Konferencijska sala u bolnici SVETI SAVA

Konferencijska sala u bolnici SVETI SAVA

§

U novembru 2008. godine AVC je preko preduzeća ZINCO iz Beograda realizovao projekat A/V sistema za Svečanu salu Ministarstva finansija Republike Srbije u Beogradu. Takođe, u decembru 2008. godine za potrebe biroa PLAN iz Aranđelovca realizovan je i projekat audio i video sistema za Ledenu dvoranu u Penzi – Rusija.

Prikaz 3D žičanog modela Ledene dvorane u Penzi sa rasporedom i orijentacijom zvučničkih skupina
(proračun je rađen u programu EASE)

§

U septembru i oktobru 2008. godine AVC je preko preduzeća PRIMAR Co. isporučio i ugradio nekoliko A/V sistema za konferencijske sale firmi HEINEKEN, JOHNSON & JOHNSON, KRAFT FOODS i BANKA INTESA smeštenih u objektu AIRPORT CITY u Beogradu. U okviru ovih sistema standardno su isporučeni video projektori od 3000 ANSI Lumena sa odgovarajućim projekcionim ekranima od 100”, a u jednoj sali je ugrađen i višekanalni audio sistem u 5.1 formatu.

§

Krajem avgusta 2008. godine AVC je isporučio A/V sistem za konferencijsku salu u objektu firme FARMALOGIST u Beogradu. U okviru ovog sistema je ugrađen par nazidnih zvučničkih sistema sa odgovarajućim predpojačavačem/pojačavačem snage i kompletan pribor za multimedijalne prezentacije (A/V selektor-scaler, VGA matrica 3x2, dva video projektora od 3000 ANSI Lumena sa ekranima 100” i dr.).

§

U maju 2008. godine AVC je za potrebe kompanije SIEMENS u hotelu SPLENDID u Bečićima realizovao prebacivanje postojeće centralne opreme PA sistema opšteg ozvučenja u novu tehničku prostoriju sa ugradnjom u odgovarajuću konzolu. U okviru sistema je ugradjen i dodatni 16-kanalni monitorski panel sa pratećom opremom (aktivni monitorski zvučnici, razdvojni transformatori i dr.).

Centralna tehnička režija PA sistema u hotelu SPLENDID

§

Početkom marta 2008. godine AVC je u bioskopu BALKAN izvršio ugradnju audio sistema u DOLBY SR formatu za potrebe firme MAGIČNA LINIJA i prikazivanje filma Darka Bajića na LEPOM PLAVOM DUNAVU. U pitanju je prebacivanje i ugradnja postojeće opreme iz bioskopa KOZARA sa DOLBY CP-45 procesorom i JBL pojačavačko-zvučničkim sistemima. Radi kvalitetnog podešavanja odziva screen zvučničkih sistema ugradjeni su novi DBX digitalni audio procesori, a primenjena je i odgovarajuća akustička obrada zadnjeg zida sale.

Centralni procesorski uređaj u bioskopu BALKAN

§

Početkom 2008. godine AVC je preko firme ME.COM iz Beograda realizovao projekat A/V sistema za multimedijalne sale u okviru objekta ATLAS CAPITAL CENTER u Podgorici. Takođe, u međuvremenu je za potrebe ENERGOPROJEKTA realizovan i projekat audio sistema za ozvučavanje bazena u Anapi – Rusija, kao i projekat A/V sistema za dve sudnice Okružnog suda u Banja Luci – Republika Srpska.

Prikaz 3D žičanog modela Bazenske dvorane u Anapi  sa rasporedom i orijentacijom zvučničkih skupina (proračun je rađen u programu EASE)

Po četkom decembra 2007. godine AVC je na objektu CZK Kladovo ugradio dva nova audio sistema:

  • audio sistem za ozvučavanje sale, i
  • audio sistem za višekanalnu reprodukciju filmskog zvuka.

Audio sistem za ozvučavanje sale prvenstveno je predviđen za realizaciju muzičkih i govornih manifestacija ( live nastupi), a po potrebi se može koristiti i za reprodukciju audio zapisa sa CD -a (pozorišne ili slične predstave). U okviru ovog sistema su u tehničkoj režiji pored 20-kanalnog audio miksera i dva CD player -a ugrađeni i uređaji za obradu zvuka i efekte, digitalni zvučnički procesor i odgovarajući broj pojačavača snage. Takođe, na pozornici su predvidjene dve portalne zvučničke skupine sa subwoofer -ima ukupne nazivne snage preko 2000W, kao i dva scenska monitora za izvođače programa ukupne nazivne snage 400W. Od mikrofona je predviđeno 10 žičnih i tri bežična sa odgovarajućim stalcima i priključnim kablovima.

Dispozicija opreme u tehničkoj režiji

Dispozicija opreme u tehničkoj režiji

Audio sistem za višekanalnu reprodukciju filmskog zvuka sastoji se od sledećih celina:

  • sistema za očitavanje analognog audio zapisa sa odgovarajućim procesorom - dekoderom i pratećim priborom (tzv. "A" lanac), i
  • zvučničko - pojačavačkog sistema sa priborom (tzv. "B" lanac).

Za potrebe reprodukcije filmskog zvuka na postojeće kino projektore MEOPTA ugrađeni su novi r everse scan RED LED čitači analognog optičkog zapisa, a obrada signala se vrši sa odgovarajućim procesorom u DOLBY SR formatu ("A" lanac). Zvučničko-pojačavački sistem za reprodukciju filmskog zvuka u sali ("B" lanac) sastoji se od zvučničkih sistema sa priborom i odgovarajućih pojačavača snage. Zvučnički sistemi su predviđeni na sledećim pozicijama:

  • iza projekcionog ekrana – screen zvučnički sistemi za reprodukciju direktnog filmskog zvuka nazivne snage 500W (levi, centralni i desni kanal),
  • iza projekcionog ekrana između levog i centralnog kanala - subwoofer zvučnički sistem za reprodukciju ekstremno niskih učestanosti nazivne snage 800W, i
  • na zidovima sale – 10 surround zvučničkih sistema za reprodukciju efekata nazivne snage 100W ( surround L/R kanali).

Sa ugradnjom novog audio sistema za višekanalnu reprodukciju zvuka Velika sala CZK Kladovo ušla je u red najopremljenijih sala u regionu, tako da će na budućim filmskim premijerama i festivalima publika moći da uživa u dobrom zvuku.

Dispozicija screen i subwoofer zvučničkih sistema iza projekcionog ekrana

  Dispozicija screen i subwoofer zvučničkih sistema iza projekcionog ekrana

§

U oktobru 2007. godine AVC je za potrebe kompanije SIEMENS realizovao tehničku kontrolu sa elektroakustičkim podešavanjem PA sistema opšteg ozvučenja hotela SPLENDID u Bečićima. Na osnovu uspešno izvršenih konsalting usluga Investitor je primio radove na objektu. Takođe, krajem godine AVC je realizovao i projekat audio sistema i sistema scenske rasvete za pozorište DADOV na osnovu kojih će se u 2008. godini izvršiti neophodne adaptacije objekta.

Otvoreni bazen hotela SPLENDID

Otvoreni bazen hotela SPLENDID

§

Krajem juna 2007. godine AVC je isporu čio opremu A/V sistema za konferencijsku salu u objektu HE Đerdap. U okviru ovog sistema je komplet plafonskih i nazidnih zvučničkih sistema sa odgovarajućim predpojačavačima/pojačavačima snage, dva bežična mikrofona i kompletan pribor za multimedijalne prezentacije (A/V selektor, distribucioni pojačavači, kolor kamera sa nazidnim nosačem i dr.). Pored navedenog, ekipa AVC-a je tokom izvođenja radova vršila nadzor na montaži opreme tako da je A/V sistem realizovan sa lokalnim izvođačima ali prema standardima AVC-a.

§

Sredinom juna 2007. godine od strane Inženjerske komore Srbije dodeljena je nagrada za izuzetno dostignuće u struci profesoru dr Milanu Rakočeviću sa saradnicima za realizaciju projekta rekonstrukcije, restauracije i dogradnje Narodnog muzeja u Beogradu. Tim povodom se smatramo počastvovanim što smo bili član velikog tima koji je radio na ovom projektu i što smo ostvarili dobru saradnju sa biroom “Rakočević inženjering” koji je bio nosilac posla. U prilogu objavljujemo i prigodnu fotografiju svih učesnika na projektu.

 

Inženjerska komora Srbije

  U sredini prvog reda su prof. M.Rakočević (crvena kravata) i direktorka Muzeja T. Cvjetićanin
(sa šalom), a u sredini trećeg reda je direktor AVC-a G.Šakota (sa naočarima i bez kravate)

§

U aprilu 2007. godine AVC je realizovao A/V i konferencijski sistem u objektu JUBMES Banke a.d. u Beogradu. Ovaj sistem je koncipiran prema savremenim tehnološkim zahtevima sa mogućnošću realizacije međunarodnih konferencija sa simultanim prevodom na dva jezika i odgovarajućim video i računarskim prezentacijama sa dva video projektora u sali od 4000 ANSI Lumena i pratećim projekcionim ekranima od 100”, kao i sa dva TFT monitora 17” na stolu radnog predsedništva. Takođe, za potrebe video snimanja toka sednica predviđene su i tri dome kamere sa kojima se komanduje iz tehničke režije. Ugrađena je oprema vrhunskih svetskih proizvođača, tako da se ovaj prostor sa pravom može proglasiti jednim od najbolje opremljenih u Beogradu.

JUBMES BANKA - sala

§

U martu 2007. godine završena je isporuka opreme sa montažom i puštanjem u rad A/V i konferencijskog sistema u objektu Instituta za nuklearne nauke VINČA u Beogradu. Ovaj posao je realizovan preko američke firme LATA sa kojom je ostvarena korektna saradnja. U okviru sistema je ugrađen konferencijski sistem sa simultanim prevodom na jedan jezik, video konferencijski sistem za multi-point komunikaciju sa više učesnika i odgovarajuća prateća A/V oprema (sistemski selektor, video projektor 2000 ANSI Lumena, projekcioni ekran 100”, zvučnički sistemi i bežični mikrofon).

§

Tokom 2006. godine AVC je mahom učestvovao u realizaciji većeg broja projekata scenske tehnologije za NP Subotica, CZK Svilajnac i DK Novoagansk u Rusiji. Takođe, završeno je i nekoliko projekata A/V i multimedijalnih sistema za Okružni sud u Beogradu, Pedagoški muzej u Beogradu, SAVA CENTAR – Beograd i CZK Sopot, na osnovu kojih su sprovedene javne nabavke opreme. Investitori su mahom uspešno završili svoje tendere od kojih je najznačajnija nabavka A/V i multimedijalne opreme za dve sudnice u Okružnom sudu i audio sistem za filmske projekcije u SAVA CENTRU. Na našem sajtu o projektu audio sistem za filmske projekcije u SAVA CENTRU više informacija možete pročitati u prilozima SAVA CENTAR.

OKRUŽNI SUD - tehnička režija

§

U aprilu 2005. godine završena je montaža i puštanje u rad audio sistema u objektu Kamerne opere i teatra MADLENIANUM u Zemunu. Investitor je prema projektu AVC-a samostalno obezbedio opremu preko firme STUDIO BERAR iz Novog Sada, pri čemu je u okviru sistema ugrađen 24-kanalni analogni audio mikser sa pratećom opremom za snimanje, reprodukciju i obradu zvuka, kao i odgovarajući pojačavači snage, zvučnički sistemi i mikrofoni. O ovom projektu na našem sajtu više informacija možete pročitati u prilogu MADLENIANUM.

MADLENIANUM - sala

§

U februaru 2005. godine realizovana je isporuka i ugradnja audio sistema za višekanalnu reprodukciju zvuka u bioskopskoj sali Kulturnog centra Beograda (KCB). U okviru sistema je ugrađena kompletna THX sertifikovana oprema sa DOLBY Digital filmskim procesorom i odgovarajućim pojačavačima snage i zvučničkim sistemima. U ovoj sali su po prvi put u Beogradu ugrađeni savremeni tropojasni Cinema Screen Array zvučnički sistemi koji obezbeđuju vrhunsku reprodukciju filmskog zvuka.

§

U oktobru i novembru 2004. godine AVC PRO je realizovao dva audio sistema za potrebe reprodukcije background muzike od kojih je jedan u izložbenom prostoru na trećem spratu Muzeja primenjene umetnosti, a drugi u delu poslovnog prostora Upravne zgrade preduzeća GALENIKA a.d. Oba sistema su sa odgovarajućim plafonskim i nazidnim PA zvučnicima uklopljenim u enterijer prostora sa centralnom opremom u okviru koje su za reprodukciju zvuka primenjeni odgovarajući DVD/CD/MP3 reproduktori.

Muzej primenjene umetnosti - sala

§

Krajem septembra 2004. godine realizovan je sistem za ozvučavanje sportske sale u okviru osnovne škole “Dimitrije Davidovi ć“ u Smederevu. U pitanju je audio sistem za reprodukciju govornih poruka i background muzike, s tim da su izvedene kompletne instalacije za dodatnu audio opremu neophodnu za ozvučavanje koncerata i drugih scensko-muzičkih manifestacija.

§

Početkom septembra 2004. godine AVC PRO je realizovao prezentacioni A/V sistem u okviru poslovnih prostorija firme MICROSOFT - Beograd. U okviru ovog sistema se nalazi A/V receiver sa pratećim uređajima za snimanje i reprodukciju, pri čemu je video projekcija realizovana sa projektorom od 2000 ANSI Lumena. U okviru audio sistema predviđena su dva bežična mikrofona za ozvučavanje prezentacija, a sa DVD reproduktora je predviđena višekanalna reprodukcija zvuka.

MICROSOFT

§

Tokom avgusta 2004. godine preko preduzeća ENERGOMONTAŽA iz Beograda realizovan je prezentacioni A/V sistem u okviru poslovnog objekta beogradske ELEKTRODISTRIBUCIJE (EDB) . U okviru ovog sistema se nalazi video selektor sa pratećim uređajima za snimanje i reprodukciju, pri čemu je video projekcija realizovana sa projektorom od 1500 ANSI Lumena. U okviru audio sistema pored mikrofona predviđena je reprodukcija zvuka sa DVD reproduktora i DV/S-VHS recorder -a, a izvedene su i instalacije za priključenje dva PC računara.

EDB - sala

§

Sredinom meseca jula 2004. godine AVC PRO je preko firme 4SE iz Beograda realizovao tri sistema za ozvučavanje jednog velikog i dva manja amfiteatra na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu (TMF). Audio sistemi su prvenstveno prilagođeni za reprodukciju govora sa automatskim mikserima, bežičnim mikrofonima za predavače i digitalnim uređajima za obradu audio signala ( EQ, feedback suppressor, compressor/limiter) .

§

Krajem aprila 2004. godine realizovan je Idejni projekat audio sistema za objekat JPC “Morača” u Podgorici. U pitanju su audio sistemi za ozvučavanje dve sportske sale prema FIBA preporukama, audio sistem press centra i sistem opšteg ozvučenja objekta.

§

U martu 2004. godine AVC-PRO je direktno ugovorio opremanje dve prezentacione sale u okviru poslovnog objekta SIEMENS na Novom Beogradu. U pitanju je jedna veća sala za par stotina učesnika u kojoj je pored video projektora od 4500 ANSI Lumena predviđena i kompletna audio i video oprema za kvalitetnu realizaciju različitih prezentacionih aktivnosti. Takođe, u manjoj sali za par desetina učesnika predviđen je video projekcioni sistem od 3500 ANSI Lumena na koji se preko odgovarajućeg selektora priključuje veći broj računara. A/V sistemi su pušteni u rad tokom meseca jula 2004. godine.

SIEMENS - sala

§

U januaru 2004. godine preko preduzeća BEOPOTEZ realizovan je audio sistem u okviru renoviranog Španskog kulturnog centra SERVANTES u Beogradu. Ovaj audio sistem pored ozvučavanja konferencija i muzičkih manifestacija omogućava i višekanalnu reprodukciju DVD zapisa. U okviru sistema predviđeno je više žičnih i bežičnih mikrofona, a naknadno je implementirana i video projekciona oprema koju je investitor samostalno obezbedio za potrebe video prezentacija.

§

Krajem decembra 2003. godine AVC PRO je preko preduzeća PRIMAR Co. iz Beograda ugovorio realizaciju prezentacionog A/V sistema u okviru poslovnog objekta JUB TRGOVINA kod Šimanovaca. U okviru ovog sistema se nalazi sistemski video switcher – scaler sa pratećim uređajima za snimanje i reprodukciju, pri čemu je video projekcija realizovana sa projektorom čiji je nivo osvetljaja od 3500 ANSI Lumena. U okviru audio sistema predviđena je višekanalna reprodukcija zvuka za DVD prezentacije. Pošto je izgradnja objekta trajala nekoliko meseci prezentacioni A/V sistem je pušten u rad tek krajem maja 2004. godine

§

Krajem septembra 2003. godine AVC PRO d.o.o. je preko firme BEGING realizovao Glavni projekat tehnoloških A/V instalacija i instalacija studijske rasvete za objekat Alternativne televizije (ATV) u Banja Luci. U pitanju je kompleksna realizacija svih neophodnih projekata za izgradnju jedne savremene RTV stanice sa pratećim sadržajima (radio i TV studiji, tehničke režije, NLE i News montaže, novinarski desk, redakcije i dr.). Izgradnja ovog objekta se očekuje tokom 2004. godine.

§

Sredinom 2003. godine AVC PRO d.o.o. je realizovao projekat i inženjering studijskog i emisionog bloka radio stanice STO PLUS agencije BETA u Novom Pazaru. Ovu radio stanicu je početkom jula otvorio g. Žarko Korać - potpredsednik Vlade Republike Srbije i g. Keler - ambasador Republke Francuske u SCG.

§

AVC PROFESSIONAL je pocetkom 2003. godine realizovao dva projekata A/V sistema za:
- Beogradsko dramsko pozorište, i
- Narodno pozorište "Nepszinhaz" u Subotici.
Takođe, u međuvremenu je realizovano i Idejno rešenje audio sistema za Veliku dvoranu Sava centra. Za sada je u fazi realizacije tendera za nabavku A/V opreme za Beogradsko dramsko pozorište, dok se opremanje ostalih objekata očekuje u narednom periodu.

§

Sredinom2002. AVC PRO d.o.o. je ugovorio posao za realizaciju projekata A/V sistema za objekat Novosibirskog državnog akademskog teatra opere i baleta (NGATOiB) u Rusiji preko Konzorcijuma NEIMAR INŽENJERING u Moskvi. Prva faza ovog posla je završena početkom 2003. godine, pri čemu je nastavak posla za sada neizvestan. Objekat u Novosibirsku je ukupne površine od 30.000 m2, a predmet AVC-ovih projekata su audio i video sistemi za veliku, malu i probnu salu, kao i TV studio.

§

Početkom juna 2002. godine biro AVC PROFESSIONAL je realizovao dva projekta tehnologije za multietničke RTV stanice u Bujanovcu i Preševu za koje je glavne projekte realizovao CIP - Beograd. U pitanju su projekti koje podržava Vlada republike Srbije i čija se realizacija uskoro očekuje . Obe RTV stanice raspolažu sa prostorima od približno 1.000 m2, pri čemu svaka stanica ima po dva radio i TV studija sa pratećim tehničkim režijama (produkcioni i news ), tehničke prostorije za pripremu programa (montaže), redakcijski blok, novinarski desk, kancelarije i prostor za odmor.

§

U maju 2002. biro AVC PROFESSIONAL je realizovao projekat tehnologije studisjkog bloka za novi objekat RTV stanice B92. U pitanju je bivši objekat računarskog centra NBJ na Novom Beogradu koji sa preko 3.000 m2 treba u potpunosti da zadovolji sve potrebe jedne savremene RTV stanice. U međuvremenu su završeni glavni projekti, a realizacija radova je bila predvidena u 2003. godini.

§

Sredinom januara 2002. godine AVC PRO d.o.o. je sa firmom NT+ MILENIJUM ugovorio izradu projektne dokumentacije za ožičenje RTV režija u Skupštini SRJ. Predmet projekta su dve tehničke režije sa pratećom off kabinom u kojima je predviđena najsavremenija audio i video tehnologija. Ovim projektima se kod nas po prvi put uvodi novi SONY digitalni format magnetoskopa MPEG IMX, koji se predviđa kao bazni format u više nacionalnih TV stanica u okruženju (Italija, Slovenija, Hrvatska i dr.). Do sada je završena prva faza projekta, a nastavak se očekuje tokom 2003. godine.

Skupština SRJ

Kontakt

AVC-PRO, Kneza Miloša 43, Beograd Srbija
English Info