Home Profil Reference Radovi Novosti Kontakt

Radovi

   
Naslov Format

Audio sistemi u višenamenskoj Velikoj sali u Domu omladine Beograda

U okviru ovog rada prikazano je tehničko rešenje realizovanih audio sistema u višenamenskoj Velikoj
sali Doma omladine Beograda (DOB). Prvi audio sistem je predvidjen za koncertne aplikacije sa prikazom rezultata izvršenih merenja, a drugi je bioskopski audio sistem za višekanalnu reprodukciju zvuka za filmske i video projekcije prema odgovarajućim preporukama. U prilogu su prezentovani komentari tehničkog rešenja sa primerima realizacije pojedinih manifestacija u Velikoj sali..

PDF/480KB

Home Theatre Engineering PDF

... Potencijalni investitori mahom nisu upoznati sa neophodnoću odgovarajuće tehnološke
organizacije i enterijerske obrade prostorija u kojima žele da ugrade vrhunske home theatre
sisteme. Praktično, neophodno je da saradnju ostvarimo još u fazi projektovanja enterijera, kada
je veoma bitan konsalting u vezi dizajna akustike prostorija predvidjnih za ugradnju home theatre
sistema.

PDF/508KB

Sava centar i svetski veliki bioskopi

U svetskim razmerama veliki bioskopi su preko 1000 mesta i mahom su gradjeni u prvoj polovini prošlog veka. Među njima su u Americi najpoznatiji:
Million Dollar Theatre – LA, 2345 mesta (1917. godina)
Orpheum – LA, 2200 mesta (1926. godina)
El Capitan – LA, 1500 mesta (1926. godina)
Mann Chinese Theatre – LA, 1500 mesta (1927. godina)
Los Angeles – LA, 2200 mesta (1931. godina)
Roxy – LA, 1600 mesta (1932. godina)
Danas je broj velikih bioskopa manji nego ranije jer su daleko popularniji i isplativiji tzv. multiplex bioskopi (kao beogradski TUCKWOOD CINEPLEX, DSJ i RODA svaki sa 4 sale, a u svetu postoje i multipleksi sa više od 10 sala), pošto se u njima istovremeno može prikazivati više različitih filmova namenjenih za različitu publiku. No, veliki bioskopi i dalje ostaju nezamenjivi za filmske premijere i festivale, kao što je i Velika dvorana SC-a.

PDF/449KB

Sava centar - Novi audio sistem

Velika dvorana SAVA CENTRA je višenamenska dvorana u kojoj se već godinama realizuju različiti programski sadržaji, od koncerata i pozorišnih predstava do filmskih projekcija. Imajući u vidu da dvorana ima oko 3700 mesta, od čega je 2300 u parteru a 1400 na balkonu, smatra se jednom od većih višenamenskih sala u Evropi, a verovatno je jedna od najvećih bioskopskih sala u svetu. Dvorana poseduje promenljivu akustiku, koja se sa odgovarajućim pozicioniranjem plafonskih lamela može prilagoditi i za potrebe filmskih projekcija.

PDF/134KB

MADLENIANUM - Tehnološki sistemi

Opera i teatar, nekadašnja Kamerna opera MADLENIANUM koja je nastala donatorstvom gospođe Madlene Zepter, otvorena je 1999. godine kao jedina privatna opera u Beogradu i Srbiji, ali i u širem regionu Balkana. Prema rečima gospođe Zepter: “MADLENIANUM je trebao da bude novo mesto na kulturnoj mapi Beograda i Zemuna, mesto gde će se razigravati kreativne snage, gde će se zadržati i vratiti kreativni stvaraoci, da bi na sceni nove opere pratili umetničke trendove u svetu i sve nas zastupali na način na koji možemo biti ponosni”. U aprilu 2005. godine nekadašnja Kamerna opera je ušla u novi i sasvim obnovljeni prostor sa najsavremenijom opremom za izvođenje i realizaciju pozorišnih i opereskih predstava.

PDF/743KB

TELSIKS - Lokalne radio stanice

U našoj zemlji poslednja decenija je obeležena značajnim razvojem elektronskih medija, čemu je svakako najviše doprinelo povećanje broja lokalnih radio i TV stanica. Treba napomenuti da su godinama našu radio-difuznu mrežu prvenstveno činile nacionalna RTV i regionalne radio stanice sa svojim dopisništvima iz pojedinih gradova (ranije lokalne radio stanice) čija je organizaciona struktura i tehnološka opremljenost bila definisana od strane osnivača.

PDF/741K

TELSIKS - Akustički design studija

Studijski prostori radiodifuznih stanica, radio ili TV, predstavljaju specifično mesto gde se sučeljavaju brojni tehnološki i korisnički zahtevi. Karakteristična je velika raznorodnost tih zahteva, a uspešno zadovoljavanje svakog od njih doprinosi ukupnom kvalitetu studijskog prostora. Zato pojam kvaliteta radiodifuznog studija predstavlja višedimenzionu veličinu, a projektovanje i izgradnja ovakvih objekata zahteva razumevanje potreba korisnika i poznavanje različitih inženjerskih oblasti. Međusobno usaglašavanje često suprotstavljenih zahteva u procesu nastanka studija podrazumeva sagledavanje znaćaja svakog od njih i spremnost za različite kompromise.

PDF/440K
   
AES preprint - Live TSS System PDF/697K
SMPTE preprint - Motion Picture TSS System PDF/1180K
   

Konsalting tim | Kontakt | Foto album

AVC-PRO, Kneza Miloša 43, Beograd Srbija
English Info