Home Profil Reference Radovi Novosti Kontakt

Pozorišta

Prve projekte A/V sistema za pozorišta osnivači AVC-a su realizovali još krajem osamdesetih godina za NARODNO POZORIŠTE i ATELJE 212 u Beogradu. Za NARODNO POZORIŠTE je realizovan kompletan video sistem koji pored tehnološkog prenosa slike za potrebe realizacije predstava raspolaže i sa mogućnošću samostalnih snimanja u svim salama sa 3 profesionalne kolor kamere, kao i sa montažom u U-MATIC SP formatu u okviru video režije.

Video režija u Narodnom pozorištu u Beogradu

Video režija u Narodnom pozorištu u Beogradu

U kultnom beogradskom pozorištu ATELJE 212 biro AVC PROFESSIONAL je kao donator realizovao projekte kompletnih audio i video sistema sa odgovarajućim nadzorom na izvođenju radova. U to vreme ovo pozorište je bilo opremljeno sa najsavremenijim audio mikserom i pratećom audio opremom, a za potrebe video snimanja je predviđen jedan profesionalni camcorder u S-VHS formatu sa odgovarajućom montažom.

Audio režija pozorišta ATELJE 212

Audio režija pozorišta ATELJE 212

Video režija pozorišta ATELJE 212

Video režija pozorišta ATELJE 212

U međuvremenu su realizovani brojni projekti za pozorišta u SCG i Rusiji, počevši od pozorišta ZETSKI DOM na Cetinju (1992. godina) do Novosibirske opere i baleta (NGATOiB) u Rusiji (2002/2003 godina) i Doma kulture u Novoagansku-Rusija (2005. godina) . Svi projekti su realizovani sa savremenom A/V opremom uz maksimalnu koordinaciju sa tehnološkim zahtevima investitora i korisnika.

Audio oprema u pozorištu ZETSKI DOM na Cetinju

Audio oprema u pozorištu ZETSKI DOM na Cetinju

Poslednji projekat AVC je 2004. godine realizovao za potrebe Opere i teatra MADLENIANUM u kome su razrađeni odgovarajući audio, video i scenski rasvetni sistemi koji treba da pruže tehnološku podršku svim oblicima planiranih programskih aktivnosti u Velikoj sali, od kojih su najznačajnije:

  • operske i baletske predstave,
  • pozorišne predstave,
  • koncerti klasične muzike,
  • koncerti i festivali savremene muzike,
  • kongresi i konferencije (plenarne sesije),
  • prezentacije i promocije,
  • multimedijalni događaji sa video projekcijama,
  • modne revije i perfomansi, i
  • TV snimanja live show programa.

U međuvremenu je MADLENIANUM izvršio nabavku opreme audio sistema Velike sale koji je projektom dimenzionisan za kvalitetnu reprodukciju muzičke matrice za baletske predstave, kao i za ozvučavanje vokala i instrumenata tokom muzičko-scenskih programa (mjuzikl i slične forme). U tom smislu, predviđeno je da sistem za ozvučavanje omogući ostvarivanje potrebne dinamike zvuka koja odgovara muzičkim sadržajima uz obezbeđenje svih neophodnih funkcija za dizajn zvuka u klasičnim pozorišnim predstavama (reprodukcija “muzičkih kulisa”, efekata i dr.).

Takođe, investitor je obezbedio i kompletan video sistem koji pored tehnološkog prenosa slike za potrebe realizacije predstava raspolaže i sa mogućnošću samostalnih snimanja u Velikoj sali i klubu Belle Etage sa minimum 3 profesionalne kolor kamere, kao i sa montažom u digitalnom DVCAM formatu u okviru video režije.

Kamerna opera MADLENIANUM - Velika sala pre renoviranja

Kamerna opera MADLENIANUM - Velika sala posle renoviranja

AVC-PRO, Kneza Miloša 43, Beograd Srbija
English Info